Wiskunde - Wetenschap van patronen en structuren Keith Devlin
Dit boek plaatst de wiskunde in een breder perspectief. Aan bod komen diverse aspecten van de wiskunde, verhelderd met veel historische ontwikkelingen en voorbeelden uit het dagelijks leven. Zo worden niet alleen de (ruimte)meetkunde en algebra behandeld, maar ook bijvoorbeeld de mathematische logica en symmetrie. Van de diverse deelgebieden van de wiskunde worden de historische ontwikkelingen, filosofische en maatschappelijke consequenties, de huidige stand van zaken en de toepasbaarheid in wetenschap en het dagelijks leven beschreven. De wiskunde zelf blijft tot een minimum beperkt, waardoor de lezer nauwelijks over wiskundige voorkennis hoeft te beschikken. Verzorgde uitgave met veel illustraties in kleur.
(Biblion recensie, Ir. L.A. Boon)
Specificaties
Betalingen & retouren
Betaalmethoden
Overboeking
Stuur bericht
Aanmelden om een vraag te stellen aan de verkoper.
Mathematik im Wandel der KulturenH.L. Resnikoff, R.O. Wells, Jr.1. Mathematik im Altertum
2. Die Reifezeit des Rechnens
3. Der Aufstieg der geometrischen Analysis
Anhang. Die Mathematik im 20.Jahrhundert
Leerboek der Differentiaal- en Integraalrekening, en van de theorie der Differentiaalvergelijkingen IDr. Hk. de VriesI. Grondslagen der Differentiaalrekening
II. De afgeleiden der elementaire functies
III. Hoogere afgeleiden en differentialen. Impliciete functies. Partieele afgeleiden. Het invoeren van nieuwe veranderlijken
IV. Grondslagen der Integraalrekening
V. Het integreeren van rationale en irrationale breuken
VI. Bepaalde integralen, en eenvoudige meetkundige toepassingen der Differentiaa...
The Translation of the Elements of Euclid from the Arabic into Latin by Hermann of Carinthia(?)H.L.L. Busard (ed.)This article is an elaboration of a paper which was read tot the International Congress of Mathematicians in Moscow 1966.
De veiling website gebruikt functionele cookies. We gebruiken Google ReCaptcha (v2) om spambots tegen te gaan. Als je doorgaat stem je in met het gebruik van deze cookies.